marți, 21 august 2012

Programul Rabla 2012 continua

Incepand cu luna iunie a acestui an, numarul tichetelor din programul Rabla a fost suplimentat cu 15.000 de tichete, iar dupa rectificarea bugetara vor mai fi eliberate inca 15.000 de tichete; aceasta decizie a fost luata in scopul mentinerii locurilor de munca. Programul Rabla continua, iar tichetele pot fi folosite inca din 1 iulie.

Programul rabla 2012
Valoarea totala a acestor 15.000 de tichete este de 57 milioane lei. Sursa de finantare a acestor tichete poate proveni si de la Administratia Fondului de mediu, prin suspendarea finantarii pentru constructia si amenajarea de parcuri in zona satelor si comunelor. Ministrul mediului, doamna Rovana Plumb, sustine ca programul Rabla creeaza locuri de munca si protejeaza mediul, prin simplul fapt ca programul ajuta la reducerea emisiilor poluante, prin scoaterea din trafic a masinilor mai vechi de zece ani.

Pana in luna mai a acestui an au fost acoperite costurile pentru scoaterea din uz a circa 12.000 de masini. Valoarea voucherului este de 3.800 lei, aceeasi ca in anii precedenti; pentru a cumpara o masina noua, pot fi folosite maxim trei vouchere. Romanii care au masini mai vechi de zece ani si doresc sa le caseze, pentru a primi vouchere in schimbul acestora, pot merge la centrele REMAT pentru a le valorifica. Pentru aceasta, este nevoie ca masina sa fie in stare de functionare, iar la REMAT trebuiesc prezentate actele de proprietate ale masinii si documentele eliberate de Politia Romana, din care rezulta ca masina a fost radiata din circulatie. In baza acestor acte, masina este casata, proprietarul primeste un voucher de 3800 lei in schimbul acesteia; voucherul poate fi folosit pentru achizitionarea unei masini noi sau poate fi pus in vanzare pe piata libera.

Peste 40.000 dintre masinile casate in ultimii doi ani au fost de origine autohtona, dupa cum rezulta din datele Ministerului Mediului, din totalul de peste 305.000, iar numarul masinilor noi cumparate depaseste 101.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu