marți, 23 iulie 2013

Cum sa ai grija de vopseaua masinii tale

Spalarea frecventa este cel mai bun lucru pe care il puteți face pentru ca masina dumneavoastra sa arate ca noua. Trebuie sa aveti grija si sa tineti cont de anumite reguli daca va spalati masini in fata blocului sau in fata casei dumneavoastra, deoarece o spalare necorespunzatoare poate aduce vopseaua autoturismului intr-o stare foarte proasta.

Daca va ganditi sa mergeti cu masina la o spalatorie auto, trebuie sa alegeti una care foloseste detergenti spalatorii auto profesionali, substante de curatare de calitate si personal cu experienta in domeniu.

Daca alegeti o spalatorie auto ieftina, din cartier care foloseste tehnici si substante de curatare necorespunzatoare, va puteti trezi cu anumite zgarieturi sau pete care vor necesita ulterior munca suplimentara pentru a fi indepartate.

Daca vedeti excremente de pasare, gandaci sau alte insecte pe suprafata vopselei, nu mai asteptati si mergeti la o spalatorie auto. In special excrementele de pasare au o aciditate ridicata care in timp pot afecta vopseaua masinii dumneavostra.

Spalati autovehiculul dumneavoastra imediat dupa o perioada de vreme ploioasa in cazul in care regiunea dumneavoastra sufera de ploi acide. Produsele chimice acide din apa de ploaie vor ramane la suprafata dupa ce picaturile se vor evapora, lasand urme care pot pata permanent vopseaua.

Nu spalati autovehiculul atunci cand tabla este incinsa. Caldura face ca detergentul si apa sa se usuce mult mai repede decat pe o suprafata rece, care poate face procesul de spalare mai greu. Cea mai buna perioada a zilei pentru a merge cu masina la spalatorie este dimineata, sau daca masina a stat la umbra o perioada mai lunga de timp, este probabil sa fie sufficient de rece pentru a face o spalare in orice moment al zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu