vineri, 1 martie 2013

Baterii auto de la Auto Agusta service roti

Bateria auto este sursa de energie care porneste motorul si care alimenteaza toti consumatorii electrici de pe masina, cu motorul oprit sau cand generatorul nu debiteaza energie electrica suficienta pentru nevoile consumatorilor. Cel mai des intalniti sunt acumulatorii auto pe baza de acizi sau cu placi de plumb.

Diferentierea intre bateriile auto se face in functie de capacitatea acestora, care se noteaza cu Ah. In specificatiile autovehiculului se afla si tipul de baterie potrivit pentru fiecare model de masina in parte.

Cum se defecteaza bateriile auto? Un procent mai mic de 1% din numarul total al defectiunilor intalnite la baterii se datoreaza unor defecte de fabricatie. Restul defectiunilor se datoreaza descarcarii acestora.

Care sunt cauzele principale pentru descarcarea bateriilor auto? Toate echipamentele electronice, radio, sistemul de navigatie, televizoarele, DVD-urile, toate consuma energie; daca bateria nu se si incarca in acest timp, se poate ajunge in situatia ca masina sa nu mai porneasca la cheie. Incalzirea, ventilatia si aerul conditionat sunt mari consumatori de energie. Daca acestia functioneaza atunci cand motorul nu este pornit, din nou, se poate descarca acumulatorul. Si sistemul de iluminat al masinii este consumator de energie. De aceea, trebuie sa ne amintim mereu sa-l dezactivam la oprirea motorului.  Trebuie acordata o atentie deosebita regulatorului de tensiune: daca acesta nu incarca bateria corespunzator, acumulatorul se poate descarca de tot sau se poate supraincarca, niciuna dintre situatii nefiind satisfacatoare pentru bunul mers al autovehiculului.

In specificatiile autovehiculului regasim si tipul de acumulator potrivit. Daca trebuie sa inlocuim, de exemplu, un acumulator cu gel, acesta va fi inlocuit cu unul nou, de acelasi tip; altfel, un acumulator necorespunzator ar scurta viata acestuia si ar determina scaderea puterii. De asemenea, trebuie sa retinem ca operatiunile de descarcare si incarcare sunt setate pentru fiecare tip de acumulator in parte, pe fiecare masina in parte.

Gama de baterii auto de la Auto Agusta Service roti cuprinde acumulatori ai producatorilor: Caranda, Varta si Bosch. Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informatii pe acest subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu